خواص روغن جوجوبا چیست؟

خواص روغن جوجوبا

کنجکاو شده باشید بدانید روغن جوجوبا چیست و چه خواصی دارد.

احتمالا روغن جوجوبا را به عنوان یکی از مواد مکمل در تولید کرم‌ها و لوازم بهداشتی نرم‌کننده‌ی پوست می‌شناسید. اما این روغن به تنهایی هم فواید مرطوب‌کنندگی و التیام‌بخشی بالایی دارد. 

روغن جوجوبا چیست؟

«روغن جوجوبا» (Jojoba oil) روغنی مایع است که از دانه‌ی گیاهی به همین نام گرفته می‌شود. درختچه‌ی جوجوبا یا هوهوبا بومی مناطق جنوب آریزونا، جنوب کالیفرنیا و شمال غربی مکزیک است. این روغن از گذشته‌های بسیار دور توسط بومیان این مناطق مصرف دارویی داشته. 

روغن جوجوبا بسیار شبیه به سبوم ( روغنی که به طور طبیعی در پوست و مو ترشح می شود)، می باشد و می تواند جایگزین مناسبی برای افرادی باشد که با کاهش تولید سبوم مواجه هستند.

همچنین می تواند برای از بین بردن سموم اضافی از پوست و ساخت آن برای مو بهره برد. این روغن ضد باکتریایی، ضد التهابی و غیر سمی است و باعث میشود که مزایای بسیار زیادی را به پوست، مو و کل بدن بدهد.

خواص و فواید روغن جوجوبا

1-مرطوب کننده پوست:

روغن جوجوبا میتواند پوست شما را لطیف و نرم کند. حاوی مقدار زیادی سرامید است که سلول های پوست را پوشش میدهد و مسئول هیدراته نگه داشتن آنها میشود. آنها به سرعت جذب پوست میشوند و هیچ گونه اثری از این روغن روی پوست باقی نمیماند.

2- روغن جوجوبا برای درمان اختلالات پوستی:

اگر از اختلالات پوستی مانند اگزما یا روزاسه رنج میبرید، روغن جوجوبا میتواند بهترین گزینه باشد این روغن به عنوان یک درمان طبیعی برای اگزما محسوب میشود. روغن جوجوبا دارای خواص ضد التهابی است که به کاهش قرمزی ناشی از خشکی پوست و سایر شرایط مانند روزاسه کمک میکند.

3-روغن جوجوبا برای کاهش چین و چروک و علائم پیری:

روغن جوجوبا علاوه بر نرمی و مرطوب کردن پوست در کاهش چین و چروک نیز موثر است و باعث میشود که جوانتر به نظر برسید. غنی از ویتامین E میباشد که در حذف رادیکال های آزاد که موجب پیری پوست میشوند، تاثیر گذار است.

استفاده مداوم از روغن جوجوبا میتواند خطوط و چین و چروک را تا 25 درصد کاهش دهد.

4- روغن جوجوبا برای کاهش التهاب پوست:

خواص ضد باکتری روغن جوجوبا با کشتن باکتری ها، به کاهش التهاب پوست کمک میکند. همچنین برای بهبود زخم کاهش عفونت های جزئی مانند زخم های سرد و زگیل استفاده میشود.

روغن جوجوبا، ورم و قرمزی دردناک را که اغلب ناشی از آسیب هستند کاهش میدهد.

5- روغن جوجوبا یک آرایش پاک کن خوب و مناسب:

روغن جوجوبا دارای خواص پاک کنندگی خوبی است و میتواند یک پاک کننده خوب آرایشی و صورت باشد. کمک میکند که آثار آرایشی خیلی فوری از بین برود. همه کاری که باید انجام دهید این است که یک تکه پنبه را در روغن جوجوبا بخیسانید و به تمام صورت و لب هایتان بمالید.

همچنین میتواند در پاک کردن آرایش چشم مثل ریمل و خط چشم نیز استفاده شود.

6-روغن جوجوبا برای بهبود پوست های ترک خورده در پاشنه پا:

استفاده منظم از روغن جوجوبا در پا باعث صاف شدن آن و جلوگیری از ترک میشود. برای درمان آن، روغن را اعمال کنید و بعد جوراب بپوشید و بعد از یک ساعت بشویید و بعد از آن پای شما صاف و نرم خواهد شد.

7- روغن جوجوبا برای کاهش حلقه های تیره زیر چشم:

بسیاری از مطالعات ثابت کرده اند که این روغن کمک خوبی برای کاهش و یا از بین بردن این حلقه ها می باشد. مقداری از روغن جوجوبا را با روغن بابونه ترکیب کنید و به مدت 10 تا 15 دقیقه ماساژ دهید و سپس با آب گرم شستشو دهید. روغن جوجوبا به کاهش التهاب این منطقه کمک میکند.

8-روغن جوجوبا مناسب برای کرم اصلاح :

اگر برای اصلاح موهای خود از تیغ اصلاح استفاده می‌کنید، می‌توانید روغن جوجوبا را جایگزین ژل یا کرم اصلاح کنید. این روغن به دلیل خاصیت مومی که دارد، از بریده شدن و سوزش پوست بعد از اصلاح جلوگیری می‌کند. برخلاف دیگر کرم‌های اصلاح، روغن جوجوبا ۱۰۰ درصد طبیعی است و نه‌تنها باعث بسته شدن منافذ پوست نمی‌شود، بلکه منافذ را تمیز می‌کند. برای اصلاح و بعد از اصلاح از روغن جوجوبا استفاده کنید تا پوست درخشان، یکدست و بدون زخم و بریدگی داشته باشید.

فواید روغن جوجوبا برای مو:

روغن جوجوبا برای مو هم بسیار مفید است؛ چراکه رطوبت از بین رفته‌ی مو را جبران می‌کند، باعث بهبود بافت مو می‌شود و خشکی پوست سر و شوره را از بین می‌برد.

۱. مرطوب کردن موها از داخل به خارج

۲. حفظ تعادل طبیعی پوست سر

۳. کنترل شوره سر

۴. ترمیم آسیب های حاصل از حرارت و حالت دادن مو

۵. تنظیم تولید سبوم

۶. تمیز و سالم نگه داشتن پوست سر

۷. مبارزه با عفونت پوست سر

۸. تغذیه موهای خشک

۹. افزایش رشد مو

عوارض احتمالی روغن جوجوبا

استفاده از روغن جوجوبا برای اکثر افراد حتی زنان باردار و شیرده، بی‌خطر است. عوارض جانبی احتمالی این روغن شامل خارش و واکنش حساسیتی می‌شود. روغن جوجوبا به هیچ  عنوان خوراکی نیست چراکه حاوی اسید اوره است. اسید اوره می‌تواند آسیب جدی به قلب برساند و مصرف خوراکی آن عوارض جدی در پی دارد. پس روغن جوجوبا را فقط به صورت موضعی استفاده کنید.

پیام شما

Irsa Copyright© 2019 All right reserved